HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
olarak faaliyet gösteren

HALAL CONTROL GmbH

Adres : Stahlstr. 44, 65428 Rüsselsheim am Main, Almanya

OIC/SMIIC 2:2019 standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Akreditasyon Numarası

2023-025

Akreditasyon Kapsamı

Ekte Gösterilmiştir.

İlk Akreditasyon Tarihi

24.02.2023

Akreditasyon Bitiş Tarihi

24.02.2028

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt-Kategori Dahil olan faaliyetler
Gıda ve Yem İşleme C Gıda Üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi -Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri taze ve uzun ömürlü ürünler
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi -Bisküvi Çeşitleri, Kurabiyeler ve Keklermaltüller (tüm çeşme halâl tüketimi kapsayacaklar dahil)
-Çorba ve Kuru Hazır Tiyecekler
-Bebek ve Çocuk Gıdaları
-Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
-Konserve Gıdalar
-Yemeklik Yağ Takımları
-Gıdada Kullanılan Tuz
Biyokimyasal K (Biyo)kimyasalların Üretimi -Gıda katkı maddelerinin üretimi
-İşlem yardımcılarının üretimi
-Vitamin üretimi
-Mineral üretimi
-Biyolojiler üretimi
-Aroma vericilerin üretimi
-Enzimlerin üretimi
dahil olmak üzere biyokimyasallar


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

HALAL CONTROL GmbH

Address: Stahlstr. 44, 65428 Rüsselsheim am Main, Germany

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2023-025

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

24.02.2023

Expiry Date

24.02.2028

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and long-life milk products
CIV Processing of ambient stable products • Biscuit, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oilseeds
• Food Grade Salt
Biochemical K (Bio) Production of Chemicals Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavourings
• Production of enzymes